LUTJEBROEK

Naast zorgcentrum Nicolaas in de kern van Lutjebroek (gemeente Stede Broec) staat sinds 2011 een geheel nieuw woon-zorgcomplex. Dit statige gebouw omvat 27 appartementen: een bruisend hart voor zelfstandig wonen mét zorg en welzijn. Om in aanmerking te komen voor een woning dient u:
a) te beschikken over een zorgindicatie of
b) ouder te zijn dan 70 jaar.

Het complex voldoet aan de toenemende vraag vanuit de samenleving naar gecombineerde zorg. Wanneer u door omstandigheden niet meer thuis kunt wonen, bieden deze appartementen u de mogelijkheid om optimaal zelfstandig te blijven. Indien nodig kunt u gebruik maken van de unieke combinatie tussen welzijn, zorg, activiteiten en behandelingen vanuit het naastgelegen zorgcentrum Nicolaas.

“Ruim wonen zonder zorgen, met behoud van mijn vrijheid”
Het complex telt 27 appartementen en bestaat uit drie blokken met elk drie woonlagen, onderling bereikbaar en via een verbindingsgang staat het complex in verbinding met het Nicolaas Verpleeghuis. Bij de hoofdentree vindt u lift en het trappenhuis. In de hal op de begane grond en bij de woningtoegangen zijn er mogelijkheden voor boosteropstelplaatsen. U heeft de beschikking over een collectieve berging en een ruim openbaar parkeerterrein.

De 27 appartementen hebben een netto woonoppervlak van 77 tot 101 m2, drie of vier kamers én een royaal zonnig balkon of terras. Uiteraard is het complex volgens de laatste eisen en wensen ontworpen, met het oog op uw toekomst. Zo zijn de woningen licht en ruim ingedeeld en voorzien van een spreek-beeld-luistersysteem. Ook zijn er voorzieningen aangelegd voor een zusteroproepinstallatie die, pas als u dit wenst en nodig heeft, in uw woning wordt geactiveerd voor uw eigen ‘zorg op maat’.

“Achter de geraniums? Welnee, ik kom graag buiten én onder de mensen”
Het complex is gelegen in het voormalige buurtschap Horn in de schilderachtige dorpskern Lutjebroek. U ervaart de natuurlijke oorsprong door de vele sloten die het dorp doorkruisen, park De Woid, natuurgebied De Weelen en de wandel- en fietsroutes direct in de omgeving. Bovendien zijn er winkels voor uw dagelijkse boodschappen om de hoek, waaronder een supermarkt, warme bakker, slager en kapper.
Ook zijn er twee bushaltes op loopafstand, waarmee u zich eenvoudig naar het overdekte winkelcentrum De Streekhof kunt laten vervoeren. Hier vindt u o.a. de Rabobank, het NS-treinstation Bovenkarspel-Grootebroek en de openbare bibliotheek. In de bibliotheek is iedere vrijdagmiddag een Servicepunt van de Seniorenraad aanwezig. U kunt ook met de bus naar Enkhuizen reizen.

Lutjebroek is een levendige kern door onder meer de aanwezigheid van een café, de kerken en dorpshuis en verenigingsgebouw De Wurf. Hier repeteren diverse koren en de muziek-vereniging, en u kunt hier koersballen en deelnemen aan biljartwedstrijden.

VERHUURD
Op dit moment zijn alle appartementen verhuurd.

Wij maken gebruik van cookies
Om statistieken van deze website in Google Analytics bij te houden. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media.